Συνεργασία των μαθητών των περιβαλλοντικών προγραμμάτων ?Αστικού και Περιαστικού πρασίνου? με το Δήμαρχο της Λυκόβρυσης-Πεύκης

Posted by: | Posted on: 10 Μαρτίου, 2016

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ομάδα μαθητών επισκέφθηκε το γραφείο του δημάρχου μας εκπροσωπώντας τους μαθητές των περιβαλλοντικών προγραμμάτων με θέμα «Αστικό και Περιαστικό πράσινο» για να του επιδώσουν μια επιστολή των μαθητών. Συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση για κάποιους ειδικά διαμορφωμένους χώρους υποδοχής δέντρων οι οποίοι παραμένουν αφύτευτοι εδώ και 2 χρόνια. Οι μαθητές ζήτησαν  να φυτευτούν με ανθεκτικά κατάλληλα δέντρα καθώς και να φυτευτεί ένα δέντρο έξω από το χώρο του σχολείου τους το οποίο είχε κοπεί πριν από ένα χρόνο. Επίσης, τον παρακάλεσαν να συμβάλλει στη βελτίωση του κήπου του σχολείου, ο οποίος έχει φτιαχτεί με πολύ κόπο από μαθητές και καθηγητές του σχολείου, χορηγώντας κάποια δεντράκια και φυτά.

1466874_1698573413762093_1131094222_o

Έγινε μια επικοδομητική συζήτηση, καθώς ο Δήμαρχος εκτός των άλλων τους ενημέρωσε για διάφορες ενέργειες και θέματα περιβάλλοντος και πρασίνου, που αφορούν το δήμο. Τις επόμενες ημέρες ο δήμος μας προμήθευσε με δένδρα και αρωματικά φυτά. Μερικά δένδρα και τα αρωματικά φυτεύτηταν από γονείς, καθηγητές και μαθητές στο κήπο του σχολείου και κάποια στον πεζόδρομο από συνεργείο του δήμου. Για όλα τα παραπάνω οι μαθητές των περιβαλλοντικών προγραμμάτων με θέμα «Αστικό και Περιαστικό πράσινο» με επιστολή τους ευχαριστούν θερμά τον Δήμαρχο για την έμπρακτη ανταπόκρισή του, χάρη στην οποία ο κήπος του σχολείου βελτιώθηκε. Οι μαθητές ελπίζοντας στη συνέχιση αυτών των ενεργειών θα προσπαθήσουν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών τους μέσα σε μια πόλη πλούσια σε χώρους πρασίνου. Επισης ένας από τους στόχους των περιβαλλοντικών προγραμμάτων με θέμα «Αστικό και Περιαστικό πράσινο» είναι να ευαισθητοποιήσει τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς πολίτες να έχουν μόνιμο μέλημά τους τον εμπλουτισμό της πόλης μας με πράσινο.